Wat is Mediumschap, wat doet een medium?

Een medium is ook iemand die anderen heel goed aanvoelt, die bewust contact kan maken met het energieveld dat iedereen om zich heen heeft. In het Nederlands noemen we zo iemand ook wel een empaat. Hooggevoelige mensen zijn meestal mediums/empaten in de dop.

Als je hierin getraind wordt kun je heel bewust invoelen op andere mensen (nooit ongevraagd!), waardoor je van alles uit het verleden en het heden op kunt pakken en zo iemand advies kunt geven, ondersteunen of bevestigen wat iemand nodig heeft. Iedereen kan dit leren, de energie van anderen aanvoelen en communiceren met andere werelden, met andere frequenties. Met je zintuigen vang je meer op dan wat meetbaar is in deze wereld. Maar het vergt wel veel oefening, inzet en toewijding om hier goed in te worden. Vergelijk het met andere vaardigheden: iedereen kan leren dansen, pianospelen, voetballen. Niet iedereen heeft dezelfde aanleg, en niet iedereen is bereid om ergens tijd en moeite in te steken. Ook niet iedereen wil de verantwoordelijkheid van een medium, want mediumschap is een serieus en verantwoordelijk beroep. Je bent vaak psycholoog, coach en maatschappelijk werker in één. 


Mediumschap is, simpelweg, contact tussen overleden mensen en hun nabestaanden. Een medium is iemand die via de vormen van helder waarnemen contact kan maken met iemand in de ongeziene wereld, waardoor er liefdevolle boodschappen kunnen worden doorgegeven aan hun nabestaanden. Voordat die boodschappen worden gegeven, geeft het medium gegevens door die te maken hebben met de overleden dierbare, waardoor voor de nabestaande duidelijk wordt wie er op bezoek is.