Voor bedrijven

Hoeveel bedrijven claimen niet de uitspraak dat de klant centraal staat? Maar in hoeverre staat de klant dan wérkelijk centraal?


Een klant is zoveel meer dan zijn of haar dossier. Er zit een mens achter het woord ´klant´. Een mens met gevoelens, met wensen, met een persoonlijke situatie. De ´softe´ informatie, die vaak, bewust of onbewust, de doorslag geeft bij het aanschaffen van een produkt of bij het afnemen van een bepaalde dienst, wordt veelal niet of met moeite gegeven. Omdat het privé is, of omdat men er moeite mee heeft het te uiten. Daar kom je als zorgmedewerker of als accountmanager ´bij´door door te vragen. Maar ook de niet spontaan mondeling gegeven informatie geeft een schat aan gegevens die belangrijk zijn voor het bepalen welk produkt of welke dienstverlening voor de persoon aan de andere kant van de tafel of van de telefoonlijn belangrijk zijn.

Nonverbale communicatie voor zorgmedewerkers

Omgaan met weerstand aan de telefoon


Als voormalig klant contact medewerker weet ik hoe lastig het kan zijn om de juiste dingen te zeggen als je een klant aan de lijn hebt die boos of overstuur is. Hoe kun  je daarmee omgaan? Hoe weet je wat de achtergrond van de boosheid is, wat je kunt zeggen, hoe de klant jouw boodschap op zal pakken? En hoe krijg je je klant zonder woorden rustiger en positiever? Kunnen invoelen op je klant kan daarbij van grote waarde zijn. 


Kosten:

EUR 297,00 incl. BTW als individueel traject (3 individuele sessies van 2,5 uur)


Deze training is ontwikkeld voor zorgmedewerkers om hen te leren waarnemen wat er in de cliënt/patiënt om gaat, en hoe je als professional  daarop kunt reageren. De basis hiervan is het leren invoelen op het energieveld van de patiënt, door ´verbinding´ te maken met de klant. Hierdoor wordt men zich bewust van wat er speelt in het leven van de patiënt en van diens verleden. Door zich daar bewust van te worden wordt de dienstverlening pesoonlijker en kan deze bovendien passend worden gemaakt voor de cliënt. Tevens leert de medewerker zich energetisch open te stellen, met als doel de cliënt op zijn gemak te stellen en zich op zijn beurt open te stellen.Kosten:

EUR 497,00 incl. BTW als individueel traject (5 individuele sessies van 2,5 uur per keer)